Vandaag is Debbie onverwacht weer op de praktijk geweest. Over 2 weken is haar volgende afspraak maar daar wilde ze niet op wachten, ze wilde heel graag op de weegschaal.

Debbie heeft zich aangeleerd om haar humeur niet af te laten hangen van haar gewicht en daarom gaat ze zo min mogelijk op de weegschaal. Maar nu ze 3 weken geleden gewogen is en het zo goed gegaan is de afgelopen tijd, was ze te benieuwd om nog 2 weken te wachten.

En ze had helemaal gelijk, het was echt goed gegaan, ze zit nu onder de 80 kg. Ze begon op 21 maart op 85,4 kg en nu is het 79,8 kg. Dat is zo’n groot verschil, als je onder de 80 kg komt, ze was zo trots op zichzelf.

De afgelopen 3 weken is ze doorgegaan zoals het op vakantie ook ging. Normaal beweegt ze thuis niet veel, maar op vakantie wel. En dat heeft ze nu thuis ook volgehouden, ze is vrijwel elke dag minimaal 30 minuten gaan fietsen of gaan wandelen en vaak was ze zelfs wel 60 minuten of meer bezig. Ze kreeg er gewoon plezier in!

Het eten en drinken volgens de gezonde leefstijl is inmiddels gewoonte geworden, ze merkt ook dat ze steeds eerder echt een vol gevoel heeft.

En dat klopt ook, want je maag is een spier die groter wordt als je meer eet maar ook weer kleiner wordt als je minder eet. En dat maakt dat je eerder vol zit en dat het dus niet meer een dieet is maar een normale hoeveelheid die je eet en drinkt.

Het traject van Debbie duurt nog 2 weken, in die 2 weken gaat ze minimaal 7 dagen de Eetmeter van het voedingscentrum weer invullen.

Dan kunnen we aan het eind vergelijken hoe het was toen ze bij mij begon en hoe het nu gaat. We kijken dan of ze nu voldoende koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Als er iets niet optimaal is kan ik haar dan de tips daarvoor nog meegeven.

Over 2 weken dus de laatste afspraak, ik houd jullie dan weer op de hoogte!

Veel liefs,
Ingrid

💛