De vorige keer dat ik Debbie in de praktijk sprak, was ze heel teleurgesteld in zichzelf. 

Ze had de eerste twee weken een vliegende start gehad maar vervolgens werd ze op de proef gesteld tijdens de Paasdagen. 

We hebben toen samen besproken wat er dan eigenlijk in je hoofd, je mindset plaatsvindt, zeker als je nog maar net bezig bent met het ontwikkelen en aanleren van een nieuwe leefstijl. En vooral ook hoe je die vicieuze cirkel kunt doorbreken.

Met de adviezen en tips van de vorige keer is Debbie op vakantie gegaan. Dat vond ze erg spannend, omdat de vakantie bij uitstek de gelegenheid geeft voor drankjes op een terras, voor lekker uit eten en voor heerlijk luieren. 

Maar ze is juist lekker gaan wandelen en zwemmen. Ze heeft zelfs een paar dagen een fiets gehuurd om daarmee de omgeving te verkennen. 

Op deze manier bewoog Debbie iedere dag, veel meer dan normaal gesproken thuis. 

Ook heeft ze als tussendoortje regelmatig lekker fruit gepakt in plaats van taart, snoep of hartige dingen. 

Maar ze heeft ook heerlijk van al die lekkernijen genoten, maar wel zoals we besproken hebben. Niet stiekem, maar heerlijk bewust en verdiend van het lekkers genoten. 

En het klopte, op die manier had ze na een veel kleinere portie echt al genoeg gehad. Geen enkel probleem!

Ze heeft ook echt wel wat glazen wijn gedronken, maar ook daar heeft ze veel bewuster van genoten en ze heeft er veel water bij gedronken. 

Al met al was het een heerlijke vakantie waarin ze zichzelf eigenlijk niets heeft hoeven te ontzeggen, het waren alleen heel andere hoeveelheden dan met Pasen. 

We hebben tussendoor 2 online gesprekken gevoerd, zodat Debbie alles waar ze over twijfelde even kon vragen en een extra duwtje in de rug kon krijgen, maar dat duwtje had ze helemaal niet nodig. 

En vanavond stond ze op de weegschaal en terwijl ze normaal gesproken op vakantie altijd aankomt, was ze nu 1,4 kg afgevallen. 

Haar gezicht glom van trots, wat was ze blij!!

En ik natuurlijk ook, want dat is wat ik het liefste zie. Ze had overal van genoten op een gezonde manier en ze werd beloond met een lager gewicht. Dat is heel motiverend natuurlijk!

Vandaag waren we snel klaar, omdat we nu geen nieuwe tips hoefden te bespreken. Het enige waar Debbie nu op moet letten is dat ze ook thuis probeert meer te blijven bewegen. Want ook dat hoort in een gezonde leefstijl thuis!

Veel liefs,
Ingrid

💛