Ook deze week is Debbie heel tevreden naar de praktijk gekomen. 

Ik was erg benieuwd, aangezien Debbie de hele week niets had gevraagd, ze gaf aan dat alles prima lukte. 

En ja hoor, Debbie was weer een kilo afgevallen, een geweldig resultaat. En wat haar het meest verbaasde, was dat ze geen moment honger had gehad. Ze had juist het idee gehad dat ze veel meer at dan normaal. 

Te weinig eten is vaak een oorzaak van overgewicht, omdat je door een hongergevoel op de momenten tussendoor veel sneller ongezonde dingen pakt die snel voor handen zijn. 

En doordat we hadden besproken dat er meer vezels gegeten moesten worden waardoor het hongergevoel minder snel zou optreden maar ook dat er meer fruit gegeten moest worden was ze veel langer verzadigd. 

Ook het ontbijt heeft Debbie goed volgehouden en ze had daardoor in de loop van de ochtend veel minder zin in extraatjes dan anders. 

Waar ze nog wel moeite mee had was het regelmatig drinken van water en het meer bewegen. Dat zijn dus punten van aandacht voor de komende week, omdat ook dat haar veel op zal gaan leveren. 

Wat ook moeilijk voor Debbie was, was het maat houden in het weekend. Ze is niet op een dieet, ze zoekt naar een gezonde leefstijl die ze de rest van haar leven kan volhouden.

En in die leefstijl past ook echt wel af en toe het glaasje wijn waar ze zo van houdt en het blokje kaas of het toastje als ze gezellig met vrienden borrelt. Maar ze vindt het eigenlijk makkelijker niets te pakken dan op tijd te stoppen. 

We hebben afgesproken dat dat natuurlijk sowieso mag, niets pakken. Maar als ze wel graag wat extra wil pakken, dat ze van te voren bedenkt wat ze het allerliefste zou willen pakken. Dus als ze bijvoorbeeld graag een paar glaasjes wijn wil drinken, dat ze dan echt van te voren bedenkt hoeveel ze gaat drinken en dat ze het dan goed verspreid over de avond.

Het helpt ook om voor ieder glaasje wijn een glas water te drinken. Op die manier drink je de wijn alleen voor de lekkere smaak en het water tegen de dorst. Bovendien drink je dan automatisch veel minder wijn.

Wat ik haar daarnaast op het hart heb gedrukt is vooral te genieten van wat ze eet en drinkt. Zorg dat je je niet schuldig hoeft te voelen maar eet en drink met veel smaak zodat je minder nodig hebt en er bovendien een goed gevoel van hebt. 

Volgende week komt Debbie weer naar de praktijk, ik wens haar en jou weer veel succes!!

Veel liefs,

Ingrid

💛