Nu heb ik toch al gezondigd, dan maakt nog wat meer toch ook niet meer uit.

De dag is nu toch al mislukt, ik probeer het morgen wel weer!

 

Herken je deze gedachten? Ik denk eerlijk gezegd dat iedere vrouw die met haar gewicht strubbelt, deze gedachten wel herkent.

Maar deze gedachten houden jouw probleem in stand. Als je je goede gewoontes niet terug pakt als je even niet doet wat je eigenlijk wilde doen, wat je je voorgenomen had, dan is het hek vaak van de dam.

 

Maandag ga je weer opletten, let maar op!

En dan krijg je dit soort gedachten, je gaat het uitstellen. Tot morgen, tot maandag, tot na de vakantie, tot na die verjaardag of dat feestje.

Maar daarmee doe je jezelf zo ontzettend te kort. Je hebt een probleem en dat wil je heel graag aanpakken. Maar daarvoor moet je wel stappen zetten. En vertrouwen op jezelf dat je die stappen dit keer ook echt gaat volhouden.

 

Je bent al zo vaak begonnen, dat je het niet meer op één hand kunt tellen.

Want anders kom je in deze situatie terecht, dat je er weer een mislukte poging bij hebt. En dat is nu exact wat je niet wilt.
Maar omdat je al zo vaak opnieuw begonnen bent, zit in jouw hoofd een stemmetje wat steeds harder tegen je zegt dat je het toch niet vol gaat houden, dat jij het toch niet kunt, dat jij het ook niet waard bent om nog zoveel energie in te steken.

 

Dat stemmetje in je hoofd moet opnieuw opgevoed worden! 

Dat stemmetje zorgt namelijk dat het steeds weer mis gaat. Het is een gedachte die zich zo vast in jouw hoofd en manier van denken genesteld heeft, dat het stemmetje ervoor zorgt dat jij vanzelf weer gaat stoppen met opletten. Nog voordat je gezondigd hebt geeft dat stemmetje je al aan dat je gefaald hebt, dat je het dadelijk toch fout gaat doen. En dus kun je het net zo goed doen, dat stuk gebak, die chocolade of die pizza opeten. Want het gaat jou toch niet lukken, dus waarom zou je het nog proberen.

 

Jij bent het waard om die energie in jezelf te steken!

Maar je voelt je ondertussen niet gelukkig. Je maakt je zorgen om de kleding komende zomer. Je maakt je zorgen over je energieniveau omdat je je kindjes niet kunt bij benen. Je maakt je zorgen over wat je partner van je uiterlijk vindt. Je bent bang dat ze je op je werk niet meer representatief genoeg vinden en dat je daarom die leuke presentaties niet meer kunt geven. Maar eigenlijk vind je dat zelf ook en verstop je je liever. Daarom ga je misschien ook niet meer naar sociale gelegenheden toe.

 

Er zijn heel veel manieren waarop je je ongelukkig kunt voelen over je uiterlijk en dat is zo verdrietig.

Als jouw gewicht jouw op deze manier beïnvloed, is het tijd om door te pakken, om voor jezelf te kiezen.

 

Mindset is de sleutel.

En de belangrijkste stap is je mindset. Want misschien is je gewicht niet eens zo’n groot probleem, maar is het dat in jouw hoofd geworden.

Misschien heb je wel overgewicht maar heb je dat in de loop der jaren opgebouwd omdat je zo negatief over jezelf dacht dat je jezelf regelmatig getroost hebt met lekkere dingen.

En nu zorg die mindset voor dat vervelende stemmetje wat maar niet ophoudt en jou tegenhoudt bij alles wat je graag zou willen veranderen.

 

Je kunt er wat aan doen!

Er zijn heel veel manieren om iets aan die mindset te doen en in mijn e-book vind je al meteen een groot aantal tips terug.

Kies voor jezelf en ben lief voor jezelf, je bent het echt waard!!

Veel liefs,

Ingrid

💛