Waar loopt het nu steeds op vast?

 Je hebt vast en zeker al wel een of meer pogingen gedaan om gewicht te verliezen.
Op welke manier of manieren heb je dat toen aangepakt?

Toen ik nog geen gezonde leefstijl had, probeerde ik echt alles.

Voeding

Ik ging punten tellen, calorieen tellen, ging naar een dietiste en ook Sonja Bakker heeft aan mij een goede klant gehad.

Maar het hielp me niet, ik raakte gewicht kwijt maar kreeg er omdat ik zoveel dingen niet mocht een hoop trek bij en als ik stopte met het dieet kwam het er weer aan. Ik leerde nooit gewoon gezond eten, het was altijd een dieet wat niet blijvend was.

Sporten

Ik ging sporten, maar dat is niet iets wat ik van nature graag doe. Ik ging wel, omdat ik dacht dat het zou helpen, maar dat gaf me als beloning naderhand het gevoel dat ik dan die lekkere dingen toch wel verdiend had, ik had al zoveel verbruikt. Met als gevolg dat ik er niet van afviel, helaas. Ik wist ook niet waarom ik moest bewegen, ik dacht dat het alleen nodig was om af te vallen. Dat was voor mij nooit genoeg motivatie, daarvoor was het voor mij een te grote opgave. 

Zelfbeeld

Ik voelde me ongelukkig, dik en lelijk en dacht alleen maar negatief over mezelf. Ik ging er ook vanuit dat anderen automatisch ook zo negatief over mij dachten. Maar met die verdrietige gevoelens deed de dietiste helemaal niets, ze vroeg er niet naar, ze wist er daarom ook niets van. Ik schaamde me, ik praatte er niet over en  ik had ook geen idee dat die stress me uiteindelijk alleen maar ongelukkiger en dikker maakte.

Mindset

Ik gaf het op, het zou me toch nooit gaan lukken. Ik had alles al geprobeerd, was nooit slank geworden en zag mezelf als een loser, ik had geen ruggengraat. Maar dat was een gedachtengang waardoor ik juist in die spiraal bleef zitten. Als je het opgeeft, ga je er niet meer voor en kom je nooit uit de situatie die je eigenlijk zo zat bent.

Slecht slapen

En vervolgens lag ik in bed te piekeren, ik was altijd moe, had nergens energie voor maar slapen kon ik niet vanwege het piekeren. En inmiddels weet ik dat door te weinig slaap je hormoonhuishouding uit balans raakt, waardoor je meer gaat (emotie-)eten en waardoor je dus aan gaat komen.

De combinatie is de oplossing

Al die onderdelen samen maakten dat ik niet uit de situatie kon ontsnappen en waar ik mijn hulp ook zocht, niemand combineerde die 5 pijlers met elkaar.

En dat is nu precies wat ik in mijn online training wel doe!

Om je gezond te voelen, om een gezond gewicht te behalen, zul je je op meer moeten richten dan voeding, je zult je op meer moeten richten dan beweging, je zult je op alle pijlers tegelijk moeten richten.

Wat zijn die pijlers dan?

Voeding, je lichaam heeft de juiste voeding nodig om goed te kunnen functioneren, net zoals je auto de juiste brandstof nodig heeft.

Beweging, want door beweging gaat je lichaam meer energie verbruiken, zelfs als je in ruststand bent. Maar vooral ook omdat door beweging je lichaam beter gaat functioneren, je spijsvertering en stoelgang gaat makkelijker, je maakt hormonen aan waardoor je je ontspannen en gelukkiger gaat voelen.

Zelfbeeld, doordat veel vrouwen met last van overgewicht negatief naar zichzelf kijken en negatief over zichzelf praten, maken ze zichzelf steeds ongelukkiger, steeds gefrustreerder, waardoor bijvoorbeeld emotie-eten een steeds groter probleem kan worden. De wereld van tegenwoordig maakt het steeds moeilijker om jezelf niet te vergelijken met anderen, op alle vlakken. En dat maakt ons onzeker en ontevreden over onszelf en ons leven. Terwijl we allemaal uniek zijn, allemaal de moeite waard zijn, daarvoor hoef je echt geen gewicht kwijt te raken!

Mindset, je mindset heeft vaak veel te maken met je zelfbeeld. Als je negatief bent over jezelf, over je leven, over je uiterlijk, dan zal dat gevoel alleen maar sterker worden als je mindset niet aangepakt wordt. Je mindset bepaalt hoe je je zelf ziet, wat je overtuigingen zijn, waar je in gelooft. En als jouw mindset over jezelf negatief is, maakt dat dat je in een vicieuze cirkel zit waar je in je eentje moeilijk uit kunt komen.

Ontspanning, ook heel erg belangrijk. Want als jij niet goed slaapt, als jij niet voldoende aan rust en aan ontspanning, aan leuke dingen doen toekomt, dan heb je ook niet voldoende energie om aan je gezondheid te werken. We leven niet om te werken, we werken om te leven maar daarin lijken veel mensen de grip kwijt te zijn tegenwoordig. Terwijl je, als je regelmatig ontspant, veel productiever wordt in de tijd die overblijft. Je wordt gelukkiger en energieker.

Ook jij kunt dit en ik kan je er bij helpen. Laat het maar weten! 

Veel liefs,

Ingrid

💛