Waar maak jij je druk om met de vakantie in het vooruitzicht?

Het is bijna juli, joepie, dat betekent ook bijna vakantie. Alhoewel, joepie?

Maak jij je voor de vakantie ook druk over of je badpak wel past, over of je leuke zomerjurkje nog wel past en of het wel leuk staat, over of je wel of niet te zwaar bent om over het strand te flaneren?

Geen voorpret maar voor-stress

Ik herinner me van al de jaren dat ik te zwaar was, dat dat de dingen waren waar ik mee bezig was voordat we weggingen. In plaats van voorpret over de vakantie die voor me lag maakte ik me zorgen over hoe ik eruit zag en, meer specifiek, hoe anderen zouden vinden dat ik eruit zag.

Als je badpak of je jurkje niet meer past is dat natuurlijk wel een praktisch probleem, maar te zwaar zijn om over het strand te flaneren? Wie, anders dan jijzelf, bepaalt er voor jou of je wel of niet over het strand kunt flaneren? Niemand toch? Jij bent de enige die dat bepaalt en niet op grond van je gewicht maar enkel omdat je er wel of niet zin in hebt om op het strand te flaneren.

Doe wat jij zelf wilt!

Dus, wat je gewicht ook is, ga heerlijk doen deze vakantie wat je leuk vindt om te doen, zonder je af te vragen wat anderen ervan zullen vinden. De meeste mensen zien je niet eens, omdat mensen over het algemeen bezig zijn met hun eigen kringetje en lang niet zo aandachtig naar de mensen om hen heen kijken, dus ook niet naar jou. En als ze je wel zien, als ze je wel veroordelen, wat dan? Zijn dat dan de mensen waar jij rekening mee moet houden? Nee, dat zijn ze zeker niet.

Denk aan wat voor herinneringen je wilt maken

De mensen die voor jou van belang zijn, de mensen waar jij van houdt en die ook van jou houden, die veroordelen je niet, die vinden het gezellig als je met ze naar het strand gaat. Jouw kinderen zullen zich later wel herinneren dat jullie zo gezellig samen in zee gespeeld hebben, dat jullie samen dat prachtige zandkasteel gebouwd hebben. Ze zullen zich helemaal niet herinneren welke maat je kleding was, want je kinderen houden van jou om wie jij bent en wat je doet, niet om hoe jij eruit ziet. Toen ik mijn kilo’s kwijt raakte maakte dat voor mijn kinderen niets uit, ik bleef dezelfde moeder. Wat wel uitmaakte was dat ik ineens toch meer durfde, ik had me ook verstopt, al die jaren dat ik te zwaar was. En wat heb ik er spijt van dat ik op die manier zoveel tijd met ze gemist heb.

Je tijd is kostbaar, verspil hem niet

Ik hoop dat jij niet meer tijd verspilt, dat je ieder moment dat je met je kinderen kunt spelen van harte benut. Dat je heerlijk met je lief door de branding durft te gaan lopen, ongeacht of er ook andere mensen zijn. Dat je gewoon heerlijk gaat genieten van je vakantie, of het nu single, met partner of met kinderen is, maar dat het in ieder geval met jouzelf is, dat je rekening houdt met wat jij wil, niet met wat je denkt dat anderen zullen willen of denken. Er kan zomaar een tijd komen dat je die dingen niet meer kunt doen, dus stel wat je graag doet niet uit maar geniet met volle teugen. 

Ik wil graag in je voorpret delen, laat me eens weten waar jij naar toe gaat je komende vakantie, ik ben heel benieuwd!

 Veel liefs,

Ingrid