Van wat voor toekomst droom je?

Als je aan de toekomst denkt, is er dan iets waarvan je denkt, dat zou ik graag nog eens doen? Maar laat je je dan tegenhouden door de angst om dingen echt anders te gaan doen dan je ze altijd al deed? Voor mij gold dat in ieder geval wel. Ik ben op mijn 21ste al begonnen met lesgeven, op een middelbare school. En inmiddels ben ik 55 en geef ik nog steeds les op een middelbare school. Sterker nog, de afgelopen 32 jaar is dat steeds dezelfde middelbare school. We zijn een aantal jaar geleden gefuseerd met een andere school, maar dat is dan ook de enige verandering.

Tijd voor verandering

Je kunt je voorstellen dat er in die tijd echt wel momenten zijn geweest dat ik dacht, wordt het niet eens tijd voor een verandering? Maar de zekerheid van het werken op school, de zekerheid van met welke collega’s je werkt, de zekerheid van een vast inkomen, het hield me steeds op dezelfde plek. En als ik zag dat anderen wel hun pad verlegden, kon ik daar best jaloers om worden. Waarom hadden zij dat lef wel en ik niet?

Corona-tijd en corona-kilo’s

De corona-tijd gaf me tijd om hierover na te denken. En het groeiend aantal corona-kilo’s waarover gesproken werd in de media gaf me een doel. Want wat zou ik het toch leuk vinden als ik eindelijk wel het roer om zou durven gooien en weer eens iets zou gaan doen waar ik oprecht blij van zou worden. En dus ging ik mijn tijd gebruiken voor een opleiding tot gewichtsconsulente, zodat ik niet alleen uit eigen ervaring maar ook vanuit mijn vakkennis vrouwen, met dezelfde problemen als ikzelf ook ooit had, zou kunnen gaan begeleiden.

Een gelukkiger mens

En ik ben zo blij dat ik die stap gezet heb, want ook het werk voor de klas is nu weer leuker. Het gevoel weer werk te doen waarvoor ik met plezier ’s morgens mijn bed uit kom, het gevoel mijn klanten te kunnen helpen weer gelukkiger te worden, het maakt mij een leuker mens, een veel gelukkiger mens. En dat heeft ook zijn weerslag op school en in mijn eigen kring. Ik heb dus niet het roer helemaal omgegooid, maar ik ben er een carrière naast begonnen. Om iets anders te gaan doen, je dagelijks leven een andere invulling te geven hoef je echt niet helemaal afscheid te nemen van je oude zekerheden. 

Trots

Ik ben eigenlijk heel trots op mezelf omdat ik de stap heb gezet, omdat ik mezelf nu gewichtsconsulente & life coach mag noemen, omdat ik erkend word door de beroepsvereniging maar vooral omdat ik al diverse vrouwen heb mogen helpen om beter in hun vel te zitten, ze te helpen om een gezondere leefstijl aan te wennen. Hoe zou het voor jou zijn als jij ook zo trots op jezelf zou zijn?

Heb jij al ooit gedacht aan wat je heel graag zou willen doen? Heb jij ideeën waarvan je hoopt dat, als je ooit oud bent, het je niet spijt dat je ze niet gedaan hebt?

Ik ben heel benieuwd naar je reactie, laat me hieronder eens weten wat jij heel graag zou gaan doen en wat er voor nodig is om dat ook te kunnen bereiken.

 

Veel liefs,
Ingrid