Valentijnsdag

Valentijnsdag, iedereen heeft er wel een mening over. Het kan een leuke romantische dag zijn, maar ja, heb je daar echt 14 februari voor nodig of kun je van iedere dag van het jaar een romantische dag maken? Maar veel belangrijker, er zijn zoveel mensen niet in een romantische relatie, sommigen hebben daar heel bewust voor gekozen, anderen hadden het graag anders gezien. Maar aan al die mensen wordt voorbijgegaan op een dag als Valentijnsdag. Gelukkig zie je steeds meer berichten in de aanloop naar 14 februari waaruit blijkt dat steeds meer mensen er erg in krijgen dat het niet voor iedere single een pretje is om continu geconfronteerd te worden met de commercie die Valentijnsdag tegenwoordig met zich mee brengt.

Commercieel feestje

Ikzelf ben heel gelukkig met mijn lief, ik vind het ook echt leuk om een kaart te krijgen of een bloemetje, maar ik vind het eigenlijk nog veel leuker om een kaart te krijgen op een onverwacht moment. Dus nee, aan mij is de commercie niet besteed. Het voelt als een verplichting, als je niets stuurt of geeft dan lijk je iets verkeerd te doen.

Eve Enslets V-day

Als je 14 februari opzoekt op google vind je onder andere dat Eve Enslet in 1988 Valentijnsdag heeft omgedoopt tot V-day en een van de thema’s in de afgelopen jaren was zelfliefde. En daar kan ik me helemaal in vinden, maak jezelf je eigen Valentijn dit jaar en geef jezelf een kaart, een bos bloemen of wat je ook maar leuk vindt, gewoon omdat je van jezelf houdt, omdat je de rest van je leven in ieder geval met jezelf gaat delen en dat je daar van wilt gaan genieten.

Ben je eigen Valentijn

Ik hoop dat je dit jaar gaat genieten van jouw Valentijnsdag, leg jezelf in de watten, gewoonweg omdat je het verdient. Je hoeft daarvoor niet te buigen voor de commercie maar geniet van een speciaal voor jou mooi gedekte tafel als je gaat eten, van een heerlijk geurend warm en ontspannend bad, een mooi boek of een leuke film, het maakt niet uit wat, als je er jezelf maar een plezier mee doet want je bent het waard!

Veel liefs,

Ingrid