Wil jij geen afscheid nemen van je glaasje wijn? Kun je de chocolade echt niet missen? Of zijn ijsjes echt jouw guilty pleasure?

Wil jij leren hoe je kunt blijven genieten en tegelijkertijd een gezond gewicht kunt behalen?

Wil jij je weer energiek en mooi voelen?

Wat voor mij echt een eye-opener was, was dat ik meer moest gaan eten. 

Ik wist voor dit traject niet beter dan dat ik minder zou moeten eten, minder lekker zou moeten eten, als ik van mijn overgewicht af zou willen komen. 

Maar met dit traject kwam ik erachter dat ik juist te weinig at op de momenten dat het zou moeten, waardoor ik ging snaaien op de andere momenten. Toen ik meer ging eten, had ik geen behoefte meer aan snaaien.

Ik raakte al snel gewicht kwijt en ik voelde me ook nog eens veel fitter!

Lizzy de Groot

Kenmerken van de training

Voeding

Mindset

Zelfbeeld

Wat heeft je lijf nodig om goed te kunnen functioneren, waar ga je je fitter door gaat voelen, waarom moet je voldoende eten. Je leert ook je eigen recepten aanpassen, zodat je niet het gevoel hebt op dieet te zijn maar echt lekker kunt genieten van je eten. 

Gezonde recepten, het belang van vitamines, informatie op etiketten, het komt allemaal aan bod.

De manier waarop je over eten, over een gezonde leefstijl, over dieten denkt, heeft een voorspellend effect. Als jijzelf negatief bent over je gewicht, als je er vanuit gaat dat je toch nooit een gezond gewicht zult gaan behalen laat staan behouden, dan gaat het je niet lukken. Dus ga je je mindset ombuigen. Daar krijg je diverse oefeningen voor, ook de zelfhypnose helpt daarbij.

Voor veel vrouwen met overgewicht is het begonnen met een negatief zelfbeeld, waardoor je bepaalde gevoelens ging wegeten.

Je gaat in deze module leren jezelf weer te waarderen, je gaat je positieve kanten weer zien. En je leert om met je emoties om te gaan, zodat je geen eten meer nodig hebt als je verdrietig of boos bent. Eten wordt weer lekker en gezellig.

Ontspanning

Beweging

Veel vrouwen met overgewicht zijn perfectionistisch, alles moet goed gedaan zijn, eerder stop je niet. Vaak is dat het gevolg van een negatief zelfbeeld, je wilt dat anderen positief zijn over wat jij doet.

Daarnaast zijn slaapgebrek en stress ook een belangrijke factor waardoor je aan kunt komen.  Voor ontspanning en uitgerust wakker worden ga je hier met mindfulness, visualisatie en affirmaties aan het werk. 

Je hoeft echt niet iedere dag in de sportschool aan de gang om een gezonde leefstijl en een gezond gewicht te hebben, maar je lichaam werkt een stuk beter als je voldoende beweegt. Voor je hersenen en je psychische gezondheid is het veel beter als je voldoende beweegt. Maar ook voor de vorm van je lichaam is beweging belangrijk. Daarom ga je kijken wat je op dat vlak allemaal kunt verbeteren.

…….Bij alle eerdere pogingen om gewicht kwijt te raken richtte ik me op minder eten, van alles niet mogen eten. Veel moeten en veel niet meer mogen. Dat was voor mij heel erg frustrerend en omdat ik veel gewicht kwijt moest raken, was dat niet vol te houden, ik zou zo lang streng moeten leven om al dat gewicht kwijt te raken. 

Met het traject van Ingrid gaat het wel langzamer, maar op een manier die niet voelt als een dieet, ik kan genieten en gezond leven tegelijk. Zo fijn!

Carla Broeks

….Ik heb altijd veel last van emotie-eten gehad en daardoor was ik veel aangekomen. Bij eerdere pogingen om daar wat aan te doen werd er alleen gekeken naar mijn gewicht, maar niet naar waarom ik at. In dit traject is veel ruimte voor mijn ontspanning, voor mindfulness en ook voor het verbeteren van mijn zelfbeeld en dat scheelt veel voor me. Ook de 1-op-1-gesprekken met Ingrid waren heel helpend. 

Voor mij was het traject echt een uitkomst en ik ga op deze manier door.

Marja de Jongh

Is dit niet te moeilijk voor mij?

Nee hoor, dit kun jij ook! 

Het gevoel dat jij het niet zou kunnen komt omdat je steeds maar weer dieten geprobeerd hebt, maar die kun je alleen tijdelijk volhouden. Met deze training leer je jezelf een gezonde leefstijl aan die je de rest van je leven met veel plezier zult blijven houden. Je kunt voldoende eten, je kunt blijven genieten, je gaat je fitter en mooier voelen. Het enige verschil met nu is dat je stopt als je voldoende gehad hebt. Je leert weer naar je lichaam te luisteren in plaats van naar je oude, ongezonde gewoontes. 

Ik moet heel veel afvallen, dat lukt me toch nooit in maar 13 weken?

Deze training is voor iedereen geschikt, ook als je veel af wilt vallen. Je leert jezelf een nieuwe leefstijl aan die je echt kunt blijven volhouden. Natuurlijk ben je niet na 13 weken op je ideale gewicht, gelukkig niet zou ik zeggen. Het is veel beter voor je lichaam en met name je huid als het op een rustig tempo gaat.

 Als je na de 13 weken nog graag gebruik wilt maken van online coaching en het materiaal in de training is dat mogelijk, we bespreken dan samen wat jij nog nodig hebt en wat ik je daarin kan bieden, uiteraard tegen een gereduceerd tarief! 

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Je hebt niets bijzonders nodig om mee te doen, behalve de wil om er dit keer echt anders mee om te leren gaan. 

Je blijft gewone maaltijden koken, je kunt gewoon met je gezin, met familie en vrienden mee eten. Maar je leert gezond koken, je leert wat je lichaam nodig heeft, je leert weer te luisteren naar je lichaam als het zegt dat het voldaan is. Genoeg is genoeg!

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan dit traject?

Afhankelijk van wat jij nodig hebt duurt het traject 13 of 26 weken. De afspraken kunnen we zowel op de praktijk als online afspreken, maar die gaan je niet zo heel veel tijd kosten. Je moet wel iedere week onderdelen van het traject inpassen in jouw dagelijks leven. Je krijgt oefeningen om je zelfbeeld en je beweging aan te passen, je moet tijd inplannen om aan ontspanning toe te komen. Je gaat etiketten leren lezen en je recepten aanpassen, dat kost allemaal regelmatig wat tijd. Als je gemiddeld er per dag ca. 30 tot 45 minuten voor uittrekt heb je voldoende tijd. Met name de extra beweging kost natuurlijk tijd maar dat is ook echt essentieel.

Het hoort allemaal bij een gezonde leefstijl en gaat vanzelf een gewoonte worden. Je zult er ook fitter, energieker, gezonder van worden dus dat ga je met veel plezier doen en volhouden na dit traject!